In de zomer van 1969 besloten enige jongeren in Barlo en omgeving dat het tijd werd om een eigen ruimte te hebben,waar het mogelijk was om fuiven en verjaardagen te vieren.Een onderkomen werd gevonden door een oud kippenhok om te bouwen. Dit was achter de toenmalige Sparwinkel van Derk en Leida Ebbers aan de Barloseweg in Barlo.Een betonvloer werd gestort, er werd zwart plastic opgehangen, en een visnet maakte het geheel mooi af.De inrichting bestond hoofdzakelijk uit matrassen en een potkachel,en natuurlijk de draaitafel met eigengebouwd 2 kanaals mengpaneel en een vermogen van 3,2 watt per kanaal waarop de laatste hits gedraaid werden!

Huib Lammers,Gerard Pennings,Henk Hoftijzer,Jan Ebbers,Wim Jentink,Gert(Tobias) Stronks en Wim Simmelink(later kwam Jan Duenk er ook nog bij) openden op zaterdag 13 December 1969 de eerste discotheek van Barlo. De naam was discobar FLY-IN barlo.

Meteen van het begin af aan werd de discotheek druk bezocht.De baropbrengsten werden gebruikt om een mobile installatie aan te schaffen.De bijbehorende lichtshow werd natuurlijk zelf gemaakt.Met name het oranjefeest in het gebouwtje in Barlo in 1971 zal nog menigeen heugen.Flashlight,stroboscoop en zelfs tekenfilmvoorstellingen!

In de loop van 1971 werd het kippenhok bij Ebbers niet meer gebruikt, en bestond dus alleen de FLY-IN DRIVE IN DISCOTHEEK.Met deze drive in zijn we in verschillende achterhoekse zalen en scholen geweest.Voor een bescheiden bedrag werden de hele avond de laatste hits gedraaid voorzien van een prachtige lichtshow, nu ook voorzien van een professionele vloeistofprojector.

Begin 1972 konden we de leegstaande landbouw in Barlo huren van de werktuigenvereniging.Na een grondige opknapbeurt werd op zaterdag 11 maart 1972 de nieuwe FLY-IN geopend.Dit bleek in een behoefte te voorzien,nog in hetzelfde jaar werd de ruimte uitgebreid, en dit was nog te klein.Toen zich begin 1973 meer dan duizend leden zich aanmeldden in 2 weken tijds moest er wel een (tijdelijke) ledenstop ingevoerd worden.Niet alleen bij FLY-IN, maar ook bij de Domme Aanleg zat iedereen schouder aan schouder.

In FLY- IN werden regelmatig optredens gehouden, Dimitri van Toren,Cazimir Lux,Shepstone & Dibbens en Armand.In het toenmalige Feestgebouw te Aalten optredens van onder andere Bintangs, Dizzy man's band,Earth and fire, Alquin, Q 65, Hobo string band, en nog vele anderen.Op tweede paasdag 1974 het popfestival op het AD terrein met o.a. Kayak, Livin'blues en Shakin'stevens.Andere activiteiten waren bv filmvoorstellingen(easy rider natuurlijk),en ook bustochten naar Pinkpop in Geleen.

In de loop van 1974 werd er besloten er mee op te houden, het hele bestuur van FLY-IN trad af en de discobar werd overgedaan aan Wim Heinen van De Domme Aanleg.Op zaterdag 13 December 1974 werd de laatste FLY-IN avond gehouden, de bar bleef bestaan en ging verder onder de naam DE LOODS.Dat er behoefte is aan uitgaansgelegenheid voor jongeren in Barlo blijkt uit het feit dat De Loods nu in 2007 nog steeds bestaat.Lees ook het artikel uit de Tubantia.

En zo klonk de eindtune.

Nog één keer bij de Domme Aanleg
uit het raam kijken?

Of liever met Fly-In naar Spanje?


Foto's van FLY-IN.

Foto's van Do You Mind.Bron:Ex Fly-In bestuursleden